Ekonomi

Ahmet Toprak: “Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toprak, pandemi sonrası diş hekimliğinde yaşanan değişimlerle ilgili yaptığı açıklamada; Diş hekimliğinde hasta portföyü değişti” dedi.

Ahmet Toprak, “Pandemi döneminde ulaşımın zorluğu ve dönüşlerde Avrupa ülkelerinin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle birçok vatandaşımız ülkemize gelemedi. Bu nedenle pandemi döneminde sektörel sıkıntılar yaşadık. yasakların kalkmasıyla birlikte ciddi bir artış oldu ve 2022 yılında yurt dışına hizmet verdik ama ülkemiz insanından bu ilgiyi göremedik.Bu dönemde fiyatları karşılama şansı azaldı. hasta portföyümüzde son yıllarda önemli bir değişiklik oldu.Eskiden ülkemiz insanına daha ağır davranırken şimdi gurbetçilerle dolu bir portföye sahibiz.Yükselen dolar-euro kuru ile halkımızın alım gücü de arttı. azaldı ve kullanılan malzemeler çok yüksek oranda ithal edildi.Aynı oranda fiyatlara yansıdı.Gurbetçilerimiz bu durumu tolere edebilirken bizim pe için zorlaştı. op. Portföydeki bu değişimin bir diğer nedeni de yurt dışındaki tedavilerin ülkemize göre çok değerli olmasıdır. Ayrıca ceplerinde hala nakit para var. Kayseri’de sağlık turizminden ancak gurbetçilerimizle faydalanabiliyoruz. Ancak dünyanın her yerinden, her ırktan insan kıyı kentlerine ve turistik şehitliklere geliyor. Kayseri’de turizm ancak kış döneminde olabileceği için turistler diş tedavisi için Kayseri’yi tercih etmiyor. Buna yönelik adımlar atılmalıdır” dedi.

ASKON Kayseri yönetim kurulu üyesi Ahmet Toprak; “Son yıllarda insanların ağız ve diş sağlığı bakım ve tedavisine çok önem vermeye başladığını görüyorum ve bu bir doktor olarak beni mutlu ediyor. Özellikle implant cerrahisi ve estetik analizlere katılım hastalarımızdan biraz daha fazla ilgi görüyor. Ben sadece implant cerrahisindeki bir yanılgıyı düzeltmek istiyorum.Hastalarımız implant operasyonundan sonra dişlerinin ve implantlarının “ömür boyu” bir tedavi olduğunu düşünüyorlar.Böyle bir argüman çok yanlış.Çünkü implantın hayatta kalma oranı hastanın kendisine göre değişiyor. -bakım, geçirmiş veya geçireceği sistemik hastalıklar veya bruksizm (diş gıcırdatma alışkanlığı) gibi parametreler. . – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu