Haber

Amasya’dan deprem bölgesine giden AFAD ekibi şehre döndü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına katılan ve enkaz altından 10 kişiyi kurtaran Amasya AFAD ekibi, görevini tamamlayarak şehre döndü.

6 Şubat depreminin ilk sabahı Amasya’dan yola çıkarak görevlerini tamamladıktan sonra şehre dönen 11 personel ile AFAD İl Müdür Yardımcısı Mustafa Dizkırıcı, aileleri ve ilgililer tarafından karşılandı.

AFAD Şube Müdürü Serhat Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem haberini alır almaz hemen kurumda toplanarak çıkış hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

AFAD Başkanlığı’nın talimatıyla Kahramanmaraş’a doğru yola çıktıklarını ifade eden Bolat, “Hemen yola çıktık, ilk depremden 9 saat sonra olan ikinci depreme yolda kaldık. Bu çok kötü bir deneyimdi. bizim için.bölgeye sağ salim ulaştık.varır varmaz hemen çalışmalara başladık.ilk enkazımıza yönlendirildikten sonra ilk gün ve ikinci gün aynı bölgede çalıştık ve allahın izniyle çektik 10 vatandaşımızı enkazdan sağ salim çıkardı.” sözlerini kullandı.

Arama kurtarma teknisyeni Yakup Kadri Aslan, Kahramanmaraş’a gelir gelmez bir enkazda çalışma başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Gittiğimiz enkazda 4 katlı binanın birinci katının yıkılmış diğer katların ayakta olduğunu ancak düz ve çok tehlikeli bir bölge olduğunu gördük. Ancak çocukların ve kadınların sesleri duyulmuyordu. aşağıdan geliyor.Hızlı bir şekilde burada çalışmalarımızı hızlandırdık.Bir saat çalıştıktan sonra orada bir koridor açtık ve ben.İçerdeki küçük çocuğu gördüm.Bizden biraz korkmuştu hatta bizden kaçıyordu.Anlattık. Onunla konuştum, yaşını sordum, adını sordum, bize biraz güven verdikten sonra bize sadık kalmasını ve küçük olduğu için çok rahat gelebileceğini söyledim. Önce onu aldık, yani onun heyecanıyla da. Daha sonra annesi ve diğer kardeşi ama maalesef diğer kardeşinin üzerine duvar yıkıldı. Onu da çıkardık, bütün aileyi oradan çıkardık.”

Kurtarma çalışmaları sırasında çok karışık duygular yaşadıklarını belirten Aslan, “Çocukları çıkarırken daha duygulandık. Çocuklar önce bizden korktular, sonra onları kurtarmaya geldiğimizi söyleyince bize inandılar. yanlarında olduğumuzu.Hepsini kurtardık,4 çocuğu kurtardık.Hepsinde aynı şeyi gördüm.Benden kurtulduklarında boynuma sarılıyorlardı.Bizi çok duygulandırdı. dedi sonra, bizim için çok farklı bir duygu oldu. Görevimizi hakkıyla yaptık ve geri döndük.” dedi.

Arama kurtarma teknisyeni Mehmet Ünlü, ranza ve kanepelerin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirterek, “Kurtulanların çoğunun bu ranzalarda, kanepenin ortasında olduğunu gördük. çocuk, Yakup arkadaşımızın boynuna sarıldı, o an çok duygulandık. Ondan sonra çok duygulandık. “Sonunda aileden biri vefat etmişti, çıkardık. O anlar, o duygular anlatılamaz. Çok duygulandık, çok memnun kaldık, sanki kendi çocuğummuş gibi çok mutlu olduk.” dedi.

develiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu