Haber

BM Genel Kurulu İsrail’in savaş suçları ve soykırım işlediğine karar verdi

ADALET Bakanı Yılmaz Tunç, “BM Genel Kurul kararı, İsrail’in savaş suçu, soykırım ve insanlığa karşı suç işlediğine dair önemli bir tespittir.”

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 27 Ekim tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Genel Konseyi kararının, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarının sorumlularının yargılanması açısından önemli bir karar olduğunu belirtti. Bakan Tunç, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin derhal uygulanabilir kalıcı ve kalıcı ateşkes çağrısına ilişkin 27 Ekim tarihli BM Genel Kurulu kararı, İsrail’in savaş hataları yaptığı, soykırım yaptığı ve insanlığa karşı suç işlediği yönünde önemli bir tespittir. BM Genel Kurul Kararı, Yumuşak hukuk olarak adlandırılan nitelik taşıması ve konuyla ilgili uluslararası hukukun ne olduğuna ilişkin tespitler içermesi nedeniyle uluslararası hukuk açısından değerlidir.Yüksek bir çoğunlukla kabul edilen bu kararlar, yargılamada delil olarak kabul edilmiştir. Geçmişte Lahey Uluslararası Adalet Divanı İsrail Nihayetinde mahkeme, çocuk katliamları ve sivilleri hedef alan saldırıların Adalet Divanı önünde hesabını vermeye başladığında, BM Genel Konseyi kararına ve tüm sorumlulara atıf yapılacak, Katliamın emrini veren İsrail’in tüm üst düzey yetkilileri de dahil olmak üzere, suç kastının açık olduğu gerekçesiyle cezalandırılacak. “Er ya da geç başta Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar olmak üzere yetkililer insanlık önünde hesap vermekten kurtulamayacaklardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu