Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ramazan Bayramı mesajı

ensonhaber.com

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından yurtta hüzünlü bir ramazan ayı yaşandı.

11 ayın sultanı Ramazan’ın son gününe girildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı’na ait görselli bir açıklama paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve milletin el ele, omuz omuza, asrın dayanışmasıyla “yüzyılın felaketi”nin yaralarını sardığını belirtti. “Bugün itibariyle enkazın büyük bir kısmı kaldırıldı. 100 bini aşkın deprem konutu ve köy evinin yapım süreci başladı. Yaklaşık 50 bininin temeli fiilen atıldı.”söz konusu.

Tatili depremler nedeniyle üzülerek karşılıyoruz” dedi.Erdoğan, bölgede yeni konutların yapım çalışmaları hakkında da bilgi paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Aziz milletim, kıymetli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygu ve sevgilerimle selamlıyorum. Mübarek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise sonsuz azaptan kurtuluş olan bir Ramazanı daha geride bıraktık.

Bizleri bir başka bayrama daha sağlıkla, afiyetle ve sevdiklerimizle kavuşturan Rabbime şükürler olsun. Bu yıl Ramazan ayını 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canların acısıyla hüzünle karşıladık.

Deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden 50 bini aşkın insanımızın her birine bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Millet olarak bir kez daha hepimizin başı sağolsun.

İnancımıza göre deprem, sel, yangın ve insan iradesini aşan afetlerde ölenler varsayılan olarak şehit sayılır. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin ahirette şehitlerimizle birlikte diriltileceğine inanıyoruz.

Rahmet, rahmet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini her zaman en güzel şekilde solumak için çalıştıklarına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Depremin izleri silinirken, bölgede yaşam yavaş yavaş normal ritmine dönüyor”

Bu mübarek günlerde depremzedelerimizi yalnız bırakmadık.

Seçim gündeminin, diğer devlet işlerinin, günlük hayatın meşguliyetlerinin deprem kuşağını unutturmasına izin vermedik.

Depremin vurduğu illerimizi yeniden ziyaret ederek afetzedelerimizin acısını bir kez daha paylaştık, yapılan çalışmaları yerinde gördük, deprem evlerimizin temel atma törenlerini gerçekleştirdik.
Devletimiz, ilgili tüm kurum ve belediyelerimiz tüm kapasiteleri ile sivil toplum kuruluşlarımız tüm imkanları ve gönüllüleri ile sahadadır.

Devlet ve milleti el ele, omuz omuza vererek asrın felaketinin yaralarını asrın dayanışmasıyla sarıyoruz.
Bugün kazandığı prestij ile enkazın çok büyük bir bölümü kaldırıldı. 100 bini aşkın deprem evi ve köy meskeninin yapım süreci başladı. Yaklaşık 50.000 tanesi fiilen döşendi.

Deprem bölgesinde enkaz kaldırılırken ve yerlerine yeni inşaatlar yapılırken umutlar artıyor. Sarsıntının izleri silinirken, bölgede yaşam yavaş yavaş normal ritmine dönüyor. Afette evleri yıkılan, yakınlarını kaybeden, heyeti dağılan kardeşlerimiz, bu çalışmaları görünce hayata yeniden başlama yüreği buluyor.

“Deprem mağdurlarını bir an önce evlerine kavuşturmakta kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramdan sonra deprem iller de dahil olmak üzere okulların açılmasıyla bölgeye dönüşün hızlanacağına inandıklarını belirterek, depremzedeleri bir an önce yeni evlerine kavuşturma kararlılığında olduklarını vurguladı. kayıplar geri getirilemese bile mümkündür.

Deprem bölgesine 507 bini konut, 143 bini köy konutu olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yapmayı planladıklarını ifade eden Erdoğan, bunların 319 binini kısa sürede hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi. yıl.

“85 milyonun tüm fertlerini bu kutlu ve zorlu mücadelede yanımızda olmaya bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şu sözlerle tamamladı:

14 Mayıs seçimlerini milletimizin desteğiyle tamamladıktan sonra Allah’ın izniyle deprem bölgesinin yeniden imarı ve canlandırılmasının kesintisiz devam etmesini sağlayacağız.

Başta gençlerimiz olmak üzere 85 milyonun tüm fertlerini bu kutlu ve zorlu mücadelede yanımızda olmaya bekliyoruz. Milletimizin son aylarda yaşananların ışığında yine ‘doğru’ diyerek doğru kararı vereceğinden şüphemiz yok.

İnanıyoruz ki milletimizin hali bir kez daha yiğitlikten değil fiilden, sözden değil işten, sömürüden değil hizmetten yana olacaktır.

Yüzyıl Türkiye vizyonumuzu benimseyen ve dualarıyla bizlere destek olan tüm vatandaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. Bayramınız mübarek, gönlünüz mutlu, umutlarınız diri, geleceğiniz aydınlık olsun.

milas-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu