Ekonomi

Dijital Türbin Payları, Dördüncü Çeyrekteki Zayıf Performans ve 2024 İçin Olumsuz Görünüm Nedeniyle %15 Düştü

Digital Turbine (APPS) hisseleri, şirketin beklentileri karşılayan üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıklaması ve tüm mali yıl için kötümser bir gelir tahmini sunmasının ardından Perşembe günü piyasa öncesi işlemlerde %17’den fazla düştü.

Digital Turbine’ın üçüncü mali çeyrekte hisse başına kazancı (EPS) 0,15 dolar olarak gerçekleşti ve beklenen ortalama 0,17 doları kaçırdı. Şirketin geliri, beklenen 146,21 milyon $’ın altında 142,63 milyon $ olarak gerçekleşti.

Şirketin bu çeyrekteki düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kazancı (FAVÖK), mali analistler tarafından yapılan 28,5 milyon dolarlık tahminin altında, 25,4 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Önümüzdeki 2024 mali yılının tamamı için, Dijital Türbin projeleri EPS’yi 0,50 ila 0,54 ABD Doları aralığında ayarladı. Bu iddia, finansal analistlerin ortalama 0,61 dolarlık tahmininin altında.

Şirketin beklenen gelir aralığı 547 milyon dolar ile 553 milyon dolar arasında yer alıyor ve bu da 572,5 milyon dolarlık beklenen ortalama varsayımı karşılamıyor.

GAAP dışı düzeltilmiş FAVÖK için öngörülen aralık, finansal analistlerin tahminlerinin altında, 90 milyon ila 94 milyon dolar arasında belirlendi.

“ABD’de mobil cihaz yükseltme oranlarının normalden düşük olması ve farklı platformların entegrasyonundaki geçici zorluklar kısa vadeli engellerdir. Ancak bunlar, pazardaki önemli fırsatlara ilişkin uzun vadeli olumlu görüşümüzü değiştirmiyor” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu