Haber

Diyarbakır’da koruyucu aile sayısı 354 oldu

Diyarbakır’da 2014 yılında 19 yaşındayken çalışmak için gittiği İstanbul’dan kaçırılan Zahit için gelen ablası Dilan ve annesi Zekiye Polat ile HDP binası önünde nöbet tutan ailelerin sayısı 354’e ulaştı. .

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019’da Diyarbakır HDP İl Müdürlüğü önünde çocuk nöbeti başlattı. 1243 gün süren nöbette bugüne kadar 39 aile çocuklarına kavuştu. 2014 yılında 19 yaşında çalışmak için gittiği İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kaçırılan Zahit için Erzurum’un Karayazı ilçesinden gelen kız kardeşi Dilan ve annesi Zekiye Polat ile birlikte aile sayısı 354’e çıktı. Dilan Polat ağabeyine seslenerek, “Can kardeşim. Seni herşeyden çok seviyoruz lütfen geri dön. Ağabeyim HDP tarafından 3 Kasım 2014’te İstanbul Esenyurt’ta çalışma vaadiyle kaçırıldı. Kendisinden haber alamadık. ne olursa olsun.” Geri dön, sensiz gitmeyeceğiz” dedi.

Zekiye Polat ise oğlunu geri davet ederek, “Sizi bekliyoruz. Ablalarınıza yazıklar olsun. Babanız hasta, kimsemiz yok, hemen gelin, gelin” dedi.

haberlacin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu