Haber

Elazığ’da 169 depremzede daha evine kavuştu

Elazığ’da 169 depremzede daha evine kavuştu

ELAZIĞ Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kent ve kırsalda konut inşaatları devam ederken, 169 depremzede daha evlerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadı.

24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, her iki şehirde de binlerce konut ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda 24 bin 83 konutun yapılması için çalışmalara başlandı. Çalışmalar kapsamında Rüstempaşa Mahallesi’nde 7 konut, Mustafapaşa Mahallesi’nde 23 konut ve Sürsürü Mahallesi’nde 2 konut olmak üzere toplam 32 konutun teslimi tamamlanırken, Yemişlik Mahallesi’nde 17 konut, Zafran Mahallesi’nde 2 konut olmak üzere toplam 32 konutun teslimi tamamlandı. , ve Aksaray Mahallesi’nde 2 ev. Kırsal kesimde yapılan 1 ve 117 konut tamamlandı. Bölgedeki 169 hak sahibi için AFAD binasında noter eşliğinde Vali Ömer Toraman’ın da katılımıyla kura çekimi yapıldı. Çekilen kura ile 169 hak sahibi konutuna kavuştu.

“Kent genelinde 21 bin konut teslimi”

Bugün AFAD İl Müdürlüğü’nde hak sahibi vatandaşlar için kura çektiklerini belirten Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Bugün çekeceğimiz kuralarda, kentsel alanda AFAD Başkanlığı’na devredilen Rüstempaşa Mahallesi’nde 7 konut bulunuyor. merkezde dönüşüm alanında, Mustafapaşa Mahallesi’nde 23 konut ve Sürsürü Mahallesi’nde 2 konut.Kentsel dönüşüm ve rezerv alanlarında ise Yemişlik Mahallesi’nde 20 konut, 17 konut, Zafran Mahallesi’nde 2 konut ve Aksaray Mahallesi’nde 1 konuttan oluşan kentsel dönüşüm ve rezerv alanlarında; ilimiz merkezindeki rezerv alanlarda yine TOKİ tarafından AFAD Başkanlığı’na devredildi.Toplamda 52 konut için kura çekmiş olacağız.Daha önce de söylediğim gibi AFAD’dan hak kazanan vatandaş sayısı da ilimizin merkezinde olacak. il merkezinde olup evini teslim etmediğimiz ev sahibi 274 idi. Bugün çekeceğimiz kura ile bu sayı 222’ye düştü. AFAD’a hak kazanan zen sayısı 274. Köy konut üretimi ile birlikte 274. Bunun ardından 117 konut için kura çekeceğiz. Bugün toplam 169 konut için kura çekeceğiz ve hak sahibini belirleyeceğiz. Evlerimiz de bittiği için anahtarlarını en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bugüne kadar toplamda 21 bin hak sahibi vatandaşımıza konutları teslim ettik” dedi.

haber-kosk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu