Haber

Erdoğan: Karadeniz’de Bulduğumuz Gazın Bir Kısmını Gübre Üretiminde Kullanarak Çiftçilerimizi Rahatlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mersin’de yaptığı konuşmada, “Tabii ki bütün arkadaşlarımızı, eşlerimizi, dostlarımızı sandığa götüreceğiz değil mi? Sadece kendimizi değil. Onların dostlarını, eşlerini, dostlarını, onları da. Bakın bu bir Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız’ dedi.Erdoğan da, ‘Mersin’deki çiftçilerimize yaklaşık 3 milyar liralık tarımsal destek verdik. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yüzde 50’sini karşılayarak çiftçilerimize çok değerli bir desteği daha vermiş olduk. Karadeniz’de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak çiftçimizi bu konuda rahatlatmış olacağız. Aynı şekilde yem, hayvancılığımızı desteklemek ve üretimi artırarak et fiyatlarını düşürmek için de adımlar atıyoruz.

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Mersin Millet Bahçesi’nde miting düzenledi. Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“BU BİR SEÇİMDİR”

“Kendi sözlerim ile Anamurlu kardeşlerime bu sabah yaşadıkları kasırga felaketine geçmiş olsun diliyorum. Yaralı vatandaşlarıma Allah’tan şifalar diliyorum. Muz seraları zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun. her zamanki gibi verilecektir.

Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesi ayağa kalktık ve bizi bekleyen iller arasından Mersin’i seçtik. Biz buraya Kayseri’den geliyoruz. Bugün Kayseri’de katılım nasıldı biliyor musunuz? 135 bin Şimdi elimde Mersin’in resmi rakamları var çok şükür 80 bin. O yüzden sandık başına gidiyoruz. Tabi bütün dostları, eşleri, dostları sandığa götüreceğiz değil mi? Sadece kendimiz değil. Karı koca, arkadaş, onlar da. Bak, bu bir varlık seçimi. Bu seçimde ülkeyi teröristlere bırakmayacağız. Vatanı PKK’ya bırakmayacağız. Sayın Kemal’in PKK’lı arkadaşları varsa bizim de milletimiz var. Buradan Mersin’in, Karaman’ın, Niğde’nin, hemen önümüzde duran Kıbrıs’ın komşularına selamlarımı gönderiyorum. En kısa zamanda bu şehirleri ziyaret edeceğiz, hasreti gidereceğiz. İnşallah salı günü de Adana’da olacağız.

“AKKUYU’DAKİ NÜKLEER SANTRALİN YAKIT KOLLARININ TESLİM TÖRENİNE KATILDIK. BU GÜNLERDE KÜÇÜK BİR HASTALIĞIM OLDU”

Daha önce Mersin’e gelecektik, hem Akkuyu’daki Nükleer Santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de sizleri burada özleyecektik. O günlerde, bilirsiniz, küçük bir hastalığımız vardı. Akkuyu programını canlı iletişim ile yürütmek zorunda kaldık.

Yörükleriyle, Araplarıyla, Kürtleriyle, hangi kökenden olursa olsun tüm insanlarıyla Mersin’i seviyoruz. Kardeşlerim, yaratılanı yaratandan dolayı seviyoruz. Dinimizde ayrımcılık yoktur. Dinimizde üstünlük ancak Allah’a yakınlıktır. Mersin’i Sünnisiyle, Alevisiyle, hangi inançtan olursa olsun tüm insanıyla seviyoruz. Serada çalışan çiftçisiyle, fabrikada çalışan işçisiyle, limandan yük indirip boşaltan işçisiyle, ormanı yaşatan personeliyle Mersin’i seviyoruz.

Hani birileri benim Mersin’imin iradesini çantanın bir parçası olarak görüyor. Mersin’de tuğla üstüne tuğla öremeyenler, yüreğe dokunmayanlar, Mersin’i kurşun asker sanırlar. Zenginlik olarak gördüğümüz Mersin’in farklılıklarını varlığının başkenti yapanlar sizi yok sayarlar. Ancak Mersin’in kendisine yapılan her işe ve verilen her hizmete olan bağlılığını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle yönetici arkadaşlarımızı hep Mersin’de görevlendiriyoruz. Çünkü sözlerin değil eylemlerin peşindeyiz.

“BU SEÇİM, ÇOK KEZ DENENEN VE MİLLETİN SİNEMASININ VE BİZİM KARARLIĞIMIZIN AŞAMADIĞI Senaryoları HAREKETE GEÇİRME GİRİŞİMİDİR”

Kardeşlerim, seçim gününe bir hafta kaldı. Pazar günü sandığa gittiğinizde ve oyunuzu kullandığınızda lütfen bu gerçekleri göz önünde bulundurun. Bu seçim birisinin Kemal Bey’i Cumhurbaşkanı yapması, CHP’ye seçim kazanması, yanındaki partileri memnun etmesi için değil. Bu seçim, ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle defalarca denenen ancak milletin göğsünü ve kararlılığımızı aşamayan senaryoları bir kez daha hayata geçirme girişimidir. Bölücü örgütün komutasındaki partinin Kemal Bey’i bu kadar çaresizce desteklemesinin nedeni budur. Kandil Kemal Bey’i neden destekliyor? Kandil’deki terörist başları neden destekliyor? Bu nedenle Kandil’den bu kişiye her gün yeni bir destek mesajı geliyor. Bu nedenle her fırsatta CHP tabanına, ÂLÂ Parti tabanına ve Saadet tabanına hakaretler yağdıran HDP’liler bir anda üzerimize en büyük Kemalistler oluyor.

Avrupa ve Amerika’daki medya kuruluşlarının ve devlet kurumlarının Türkiye seçimlerinde açıkça taraf tutmasının nedeni budur. Bu yüzden kardeşine bu kadar saldırdılar. Ülkede herkesin “güle güle Kemal” demesinin sebebi budur, ne kadar çok devlet ve millet düşmanı, burası çok önemli, LGBT ve çeşitli kılıklarda yıkıcı faaliyetlerde bulunanlar. Kardeşlerim CHP LGBT mi? İYİ Parti LGBT mi? HDP LGBT mi? Yanındakiler de LGBT mi? Ancak LGBT’ler AK Parti’ye dahil edilemez. LGBT MHP’ye dahil edilemez. LGBT Millet İttifakına dahil edilemez. Çünkü aile kurumu bizde kutsaldır.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİLMESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN MEDYA ORGANİZASYONLARI TERÖR ÖRGÜTLERİNE ÖVGÜ DUYUYOR”

Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için gece gündüz çalışan medya kuruluşları gürültü yapmayı bırakın terör örgütlerini övüyor. Koalisyon masası adeta bir teslimiyet masasına dönüştü. Kardeşlerim bu belediyenin Mersin’de Mersin’e bir hizmeti var mı? Davranışlarının ne olduğunu biliyor musun? Çöp, çukur, çamur belediyecilik budur. İnanın bunu anlamıyorlar. İçlerinde hizmet aşkı yok. Ben belediye başkanıydım. Ben de İstanbul’da yaptım. İstanbul’da belediye başkanıyken görevi CHP’den devraldım.

“BEŞ KEÇİ VERİP TOROS’A GÖNDERİN, AKŞAM HEPSİNİ KAYBEDECEKLER”

Ah Mersinli kardeşlerim, yörüklerim, Arabım, Kürdüm, işte Kemal, hoşçakalın. İşte bu kadar büyükler. Önlerinde beş keçi verip Toros Dağları’na gönderin, hepsini kaybedip akşama gelirler. Çapa verip tarlaya gönderirseniz, akşam bir karış toprağı havalandırmadan geri gelirler. Tabaklarına iki kutu limon koyup markete gitmelerine izin verirseniz, akşama kadar hepsinin yere dağıldığını görürsünüz. Çünkü sadece bahtsız değiller, beceriksiz deler, biri liderliğindeki kurumu yerle bir ediyor, SSK biz diğer kapıdan geçene kadar partiden ayrılmıyor, diğeri teröristin kolundan ayrılmıyor, ben de ayrılmam. diğerlerini kişisel olarak sayın. Ülke bu cümbüş ittifakına mı teslim edilecek?

Mersin şehir hastanesi nasıl? Kemal Bey’in hastanesi gibi değil. O hastanede ölenler rehin alındı. Kemal Bey bu bedelin hesabını Allah’a nasıl verecek?

“MERSİN’E SON 21 YILDA 98 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPTIK”

Son 21 yılda Mersin’e ne kadar kamu yatırımı yaptığımızı biliyor musunuz? 98 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Kemal Bey ne yaptınız? Belediye başkanınız ne yaptı? Söyle bana, ne yaptın? Eğitimde 5.963 yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitemizi ilimizde kurduk. Gençlik ve spor alanında 13.300 kişilik yükseköğretim binaları açtık.

Sosyal yardımlarda ise Mersin’deki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 12 milyar lira yardımda bulunduk. Sağlıkta, yaklaşık 3.000 yataklı 17 hastane olmak üzere 49 sağlık tesisi kurduk.

İlk Yerim ile 5 bin 100 konut daha, İlk İşyerim ile 300 işyeri daha yapacağız ve İlk Yerim ile 7 bin altyapı arazisi daha sağlayacağız. İlimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 3 bin 195 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik.

“KARADENİZ’DE BULUNAN GAZIN BİR KISMI GÜBRE ÜRETİMİNDE KULLANARAK ÇİFTÇİMİZİ RAHATLATACAĞIZ”

Mersin’deki çiftçilerimize yaklaşık 3 milyar tutarında tarımsal takviye yaptık. Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yüzde 50’sini karşılayarak çiftçilerimize önemli bir destek daha sağladık. Karadeniz’de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak çiftçimizi bu konuda rahatlatmış olacağız. Ayrıca hayvancılığımızı desteklemek ve yem üretimini artırarak et fiyatlarını düşürmek için adımlar atıyoruz.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu