Haber

FETÖ’nün mevcut yapısına darbe: 28 gözaltı

FETÖ’nün mevcut yapısına darbe: 28 gözaltı

Silahlı terör örgütüne yönelik Gazi Turgut Aslan Operasyonu’nda FETÖ’nün mevcut yapısına ve maddi destek sağlayanlara yönelik düzenlendiği, yüklü miktarda döviz ve altına el konulduğu belirtildi.

İSTANBUL – İstanbul merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 şüpheliden 28’i yakalandı. KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen ve “Gazi Turgut Arslan” olarak adlandırılan operasyonda örgütün mevcut yapısına ve maddi destek sağlayanlara yönelik düzenlendiği, döviz ve altın ele geçirildiği belirtildi. .

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Hatalarıyla Çalışma Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen “Gazi Turgut Arslan” operasyonuna ilişkin geniş çaplı yeni bir çalışma yürüttü. .

Söz konusu örgüte maddi destek sağlayan ve FETÖ’nün mevcut yapılanmasında faaliyet gösteren 33 kişi belirlendi. İstanbul başta olmak üzere Antalya, Bursa, Denizli ve Eskişehir’de 33 eve bu sabah FETÖ/PDY’lilerin tutuklanması için baskın düzenlendi.

Eş zamanlı operasyonlarda örgüt mensubunun 28’inin yakalandığı bildirildi. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 43 bin 195 TL, 65 bin 190 dolar, 19 bin 300 euro, 315,42 gram at, 4 kilo gümüş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in verdiği 2 adet “F” serisine ek olarak organizasyonda hiyerarşik olarak yüksek olan insanlara. Bu silaha ait 1 ABD doları, 1 kurusıkı tabanca ve 64 mermi ele geçirildi. Ayrıca örgüt üyelerine ait çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi.

Gözaltına alınan 28 zanlı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirildi.

FETÖ’cülerin sorgusuna başlanırken, firar eden 5 zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

habercicekdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu