Ekonomi

Galmed, karaciğer tedavisi kombinasyonu için Avrupa patentini aldı

TEL AVİV – Galmed Pharmaceuticals Ltd. (NASDAQ:GLMD), NASH/MASH ve karaciğer fibrozu gibi karaciğer hastalıklarının tedavisi için Aramchol ve Resmetirom ilacını kullanan bir kombinasyon tedavisi için Avrupa patenti aldığını duyurdu.

Patent Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Birleşik Krallık’ı kapsamakta olup, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerde onay beklemektedir. Bu gelişme, Galmed’in öncü bileşiği Aramchol’ün patent korumasını Eylül 2039’a kadar uzatıyor.

Şirket daha önce, Aramchol 300mg BID’nin yüksek oranda fibrozis iyileşmesi gösterdiği Faz 3 NASH çalışmasının Açık Etiketli bölümünden olumlu sonuçlar bildirmişti. Galmed’in stratejisi, aşırı karaciğer yağı, yüksek glisemik indeks ve fibrozis ile karakterize kronik bir karaciğer hastalığı olan NASH/MASH için optimum tedavi olarak kombinasyon tedavisini takip etmek olmuştur. Aramchol’ün hepatik stellat hücrelerinde stearoil-CoA desaturaz-1’in (SCD1) ekspresyonunu ve aktivitesini aşağı regüle eden mekanizmasının, diğer seçici bileşiklerle birlikte kullanıldığında güçlü bir anti-fibrotik olduğu varsayılmaktadır.

Galmed CEO’su ve Başkanı Allen Baharaff, şirketin vizyonu ve ABD’de hepatik fibrozis tedavisi için verilen önceki patentlerle uyumlu olduğunu belirterek kombinasyon tedavisine olan güvenini dile getirdi. Galmed, sentetik bir peptit olan Amilo-5MER üzerinde İbrani Üniversitesi ile yaptığı işbirliği de dahil olmak üzere, çeşitli karaciğer ve fibro-inflamatuar hastalıklar için Aramchol’ün geliştirilmesine odaklanmaya devam ediyor.

Bu haber Galmed Pharmaceuticals tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu