Haber

Hollanda – Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Uluslar Ligi

UEFA Uluslar Ligi yarı final heyecanı başladı. Hollanda ve Hırvatistan finale kalmak için karşı karşıya geliyor. Tek maç eleme sistemine göre oynanacak karşılaşmanın galibi, İspanya – İtalya karşılaşmasının galibi ile eşleşecek. Peki, Hollanda v Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar burada.

UEFA Uluslar Ligi nedir?

UEFA Uluslar Ligi, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından düzenlenen uluslararası bir futbol turnuvasıdır. 2018-2019 döneminde ilk kez düzenlendi. Turnuva, UEFA üyesi ulusal grupların ortasında gerçekleşir ve grupları farklı kategorilere (A, B, C ve D) ayırır.

UEFA Uluslar Ligi’nin amacı, milli takımlar arasında daha çekişmeli maçlar düzenlemek ve milli takımlara daha fazla maç imkanı sunmaktır. Ayrıca bu turnuva, UEFA Avrupa Şampiyonası elemeleri için de bir platform sağlıyor.

Uluslar Ligi’nde gruplar, lig formatında kendi kategorilerindeki diğer takımlarla karşılaşıyor. Her kategori alt kategorilere ayrılır ve kadrolar kendi kategorilerinde mücadele eder. A kategorisi en üstte, D kategorisi ise en alttadır.

Her kategoride kümeler halinde takımlar, çift devreli lig yöntemiyle iç saha ve deplasman maçlarını oynuyor. Bölünme aşamasından sonra her kategorinin galibi yarı finale yükselir. Yarı final ve final maçları ile turnuvanın şampiyonu belli oluyor.

UEFA Uluslar Ligi, milli takımlar için değerli bir turnuvadır ve Avrupa’da futbolun kalitesini yükseltmeyi amaçlar. Ayrıca turnuvanın başarılı takımlarına UEFA Avrupa Şampiyonası ve FIFA Dünya Kupası gibi önemli uluslararası turnuvalara katılma fırsatı sunuyor.

İki lider karşı karşıya

UEFA Uluslar A Ligi’nde ilk kümede yer alan Hırvatistan, Fransa, Danimarka ve Avusturya grubu lider tamamladı. Altı maçta dört galibiyet, bir mağlubiyet ve bir beraberlik elde eden Hırvatistan, 13 puanla yarı finale yükseldi.

Hollanda ise dördüncü grupta Belçika, Polonya ve Galler’in önünde liderliği ele geçirdi. Altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik alan Hollanda, 16 puanla yarı finale yükselen bir diğer takım oldu.

Hollanda – Hırvatistan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

UEFA Uluslar Ligi Hollanda Hırvatistan yarı final karşılaşması 14 Haziran Çarşamba günü oynanacak. 21.45’te başlayacak mücadele S Sport ve S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu