Haber

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile genelge!

Yönetmeliğe göre, yaya veya okul geçitlerinden geçen öğrenciler ile diğer yayalara ilk geçişi vermeyen sürücülere yönelik kontroller sıkılaştırılacak.

Genelgede, yeni eğitim döneminde okul servislerinde ve okul çevresinde alınacak önlemler ile kontrol ve bilgilendirme-farkındalık faaliyetleri 4 başlık altında aktarıldı.

Genelgeye göre okul servis şoförlerine yönelik eğitimler düzenlenecek ve kontroller artırılacak. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kurumsal sayfasında yer alan trafik kampanyası içeriklerinin sosyal medya üzerinden paylaşılması, uygun alanlarda yayınlanması ve ilgili kişilerle paylaşılması sağlanacak.

Ayrıca okul önünde ve çevresinde oluşacak trafik yoğunluğuna zamanında müdahale etmek amacıyla okula giriş-çıkış saatlerinde gruplar ve işçiler görevlendirilecek.

YAYALARA GEÇİŞ HAKKI VERMEYEN SÜRÜCÜLERİN KONTROLLERİ ARTTIRILACAK.

Yaya veya okul geçitlerinden geçen öğrencilere ve diğer yayalara ilk geçişi vermeyen sürücülere karşı denetimler sıkılaştırılacak.

Genelge uyarınca ilgili yolların yapım ve bakımından sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından trafik işaretleri ve fiziki koşullar dikkate alınarak eksiklikler giderilecek.

FARKINDALIK ARTIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Kişisel güvenlik, hata önleme prosedürleri, siber güvenlik ve trafik güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcılar konularında farkındalık artırıcı faaliyetler düzenlenecek.

Öncelik düzeyine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının yerleştirilmesi ve kolluk birimleri tarafından ilgili mevzuat kararları doğrultusunda okullara atanan özel güvenlik görevlilerinin kontrollerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.

DENETİMLER KOORDİNE OLARAK ARTIRILACAK

Okul çevresinde güvenliğin sağlanması amacıyla kontroller artırılacak, öğrencilere kötü alışkanlıklar kazandıracak ve onları kötü alışkanlıklara yönlendirebilecek alkol, sigara, tütün ve diğer kesici, delici, yaralayıcı maddelerin satışının önlenmesi için gerekli tedbirler alınacaktır. suç.

Ayrıca okul çevresindeki internet kafe, oyun odaları, büfeler, seyyar satıcılar gibi işyerlerine yönelik kontroller artırılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu