Teknoloji

İki BMW’nin çarpıştığı korkunç kazada iPhone hayat kurtardı!

Gerçek hayatta asla test etmek istemeyeceğiniz bir iPhone özelliği, geçen yıl iPhone 14 serisiyle birlikte kullanıma sunulan Çarpışma Algılama özelliğidir.

Çarpma Tespiti özelliği iPhone 14 ve iPhone 15 serisi, Apple Watch Series 8 veya sonraki modeller, ikinci nesil Apple Watch SE ve Apple Watch Ultra veya sonraki modellerde çalışır.

Bu özellik, önden çarpışma, yandan çarpışma, arkadan çarpışma ve devrilme gibi ciddi araç çarpışmalarını tespit etmek için tasarlanmıştır.

KAZAYI SIFIR HATA İLE TESPİT ETTİ

Geçen gün meydana gelen bir olay, ilgililere iPhone’un çarpışma algılama özelliğinin gerçek hayatta nasıl çalıştığını görme şansı verdi.

Ayrıntılar, sağa dönüş yaparak bir BMW E90 sürücüsünün önüne çıkmasına neden olan bir BMW E92 sahibi tarafından Reddit’te paylaşıldı.

Araçtaki yolcu ayrı bir Reddit hesabında şunları yazdı: “Yolcu olarak ilk araba kazamı yaşadım ve sağlık görevlileri sadece birkaç kırıkla kurtulduğumuza şaşırdılar.

“Bunu yapamadığım bir durumdayken 911’i arayıp acil durumda iletişime geçilecek kişileri bilgilendirdiği için Apple SOS özelliğine teşekkür ederim.”Ayrıca Crash Detection etkinleştirildiğinde iPhone’unda neler olduğunu gösteren bir ekran görüntüsü yayınladı.

IPHONE ÖZELLİĞİ, ANDROID KULLANAN BİREYLERE ACİL DURUM BİLDİRİMİ DE GÖNDERDİ

Yolcu ayrıca ebeveynleri gibi Android telefon kullanan acil durum personeli için bile bu özelliğin son derece iyi çalıştığını belirtti. Kaza her ikisine de bildirildi.

Crash Detection, gerekirse acil durum ekiplerini bir olay konusunda uyarmak ve onlara kazanın yeri hakkında bilgi vermek için SMS kullanacak ve aynı zamanda acil durum servislerine de kazayı bildirecek.

BUNU NASIL YAPABİLİR?

Bir darbe algılandığında iPhone veya Apple Watch’unuz bip sesi çıkarır ve okunması için bir uyarı görüntüler. Yanınızda yalnızca iPhone varsa ekranda acil durum davet kaydırıcısı görünecek ve telefon aracılığıyla acil servislere davet yapılabilecek.

Yanınızda yalnızca Apple Watch varsa cihaz bileğinize dokunur, alarm verir ve acil durum kaydırıcısını görüntüler. Hem iPhone’unuz hem de hücresel bağlantı özellikli bir Apple Watch’unuz varsa kaydırıcı yalnızca saatin üzerinde görünecek ve bağlantı kurulduğunda acil servislere davet saat üzerinden oynatılacak.

Süreci tekrar gözden geçirelim. Uyarı sesi duyulduktan sonra acil servisleri arayabilir veya uyarıyı kapatabilirsiniz.

20 saniye içinde yanıt vermezseniz acil durum hizmetleri aranacak ve acil durum irtibat kişilerinize büyük bir kaza geçirdiğiniz konusunda uyarı verilecektir. Aldıkları mesaj sizin konumunuzu içerir. Tıbbi Kimliğinizi ayarladıysanız ekranda acil müdahale gruplarıyla değerli sağlık bilgilerini paylaşmanıza olanak tanıyan bir Tıbbi Kimlik kaydırıcısı görünür.

Pixel kullanıcılarının bildiği gibi Pixel 3’ten bu yana böyle bir özelliğin olması güzel bir şey. Daha da iyisi, bu özelliğin var olduğunu bilmek ancak onu asla kullanmak zorunda kalmamaktır.

 

KAYNAK: HABER7

celebi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu