Haber

İkizköy Çevre Komisyonu’ndan vali hakkında suç duyurusu

MUĞLA – İkizköy Çevre Komisyonu, Muğla Valiliği’nin katliamın bittiği açıklamasına rağmen devam eden katliama ilişkin açıklama yaptı.

Valiliğin açıklamasına rağmen 31 Temmuz günü ve bu sabah nöbetçi bölgenin yüzlerce jandarma tarafından kuşatıldığı belirtildi.

‘MUĞLA VALİLİĞİ YANLIŞ BİLGİLERLE HALKI YANLIŞ TUTMAYA ÇALIŞTI’

Valilik açıklamasında belirtildiği üzere şirketin daha önce tahrip ettiği bölgeleri ıslah ettiği algısının gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, “Limak_ICTAŞ termik santrali bugüne kadar tek bir dönüm ıslah çalışması bile yapmadı. . Şirketin rehabilitasyon örneği olarak gösterdiği birkaç dönümlük arazi, özelleştirmeden önce Devlet-TKİ’nin yönetimindeyken inşa edilmişti. Bu nedenlerle Muğla Valiliği tarafından yapılan basın açıklaması, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek halkı yanıltmayı amaçlayan bir açıklamadır.

Anayasa’nın 169’uncu maddesine dikkat çekilen açıklamada, “Anayasa’nın istisna tanımayan bu emredici maddesine rağmen 24.07.2023 tarihinde kesme işlemine başlanmış ve sözlerini söyleyen Muğlalılar aleyhine, Anayasa’ya aykırı olarak başlayan bu orman tahribatına karşı durmuş ve görevini yapmıştır Vali’nin sorumluluğu ve talimatıyla vatandaşlar zor kullanılarak gözaltına alınmış, ormansızlaştırma süreci sürdürülerek anayasal suç ısrarla işlenmeye devam edilmiştir. Bu nedenle Muğla Valisi Orhan Tavlı hakkında; Anayasa’nın 169’uncu maddesine aykırı davranarak anayasal hataya yol açarak ve kamu düzeninin bozulmasına yol açarak, vatandaşa karşı sıkıntı kullanılmasından kolluk kuvvetlerinin sorumlu olması nedeniyle; Anayasa hatalarını önlemek için vatandaşlık görevlerini yerine getirirler; suç duyurusunda bulunulmuştur”.

Açıklamada, binlerce ağacın telef olmasına rağmen Akbelen Ormanı’nın yasal ve ekolojik olarak orman niteliğini kaybetmediği ifade edilerek, “Orman bitki örtüsünün ve orman toprağının korunması için mücadelemiz tüm gücümüzle devam edecektir.
Orman alanına maden makineleri sokmamaya ve Akbelen Ormanı’nı ölüm çukuru yapmamaya kararlıyız.

İkizköy Çevre Kurulu havadan çekimlerle hazırlanan görüntü yayınladı. Görüntüde binlerce ağacın kesildiği görülüyor.

ortaca-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu