Haber

İklim aktivisti Greta Thunberg ‘polise itaatsizlikten’ para cezasına çarptırıldı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Haziran ayında Malmö’de katıldığı iklim protestosunda “polise itaatsizlik” suçundan bugün mahkemeye çıktı. Malmö Bölge Mahkemesi, Thunberg’in ağır suçlama için para cezası ödemesine karar verdi.

Reuters’in bildirdiğine göre mahkeme, Thunberg’in 16 Haziran’da polisin iklim protestosunu terk etme emrine uymadığına karar vermesinin ardından para cezası ödemesine karar verdi.

CEZA THUNBERG’İN GELİRİNE GÖRE BELİRLENECEK

Yargıç huzuruna çıkan Greta Thunberg, mahkemedeki savunmasında protestoya katıldığını ve polisin talimatına uymadığını kabul etti ancak kendisinin hatası olmadığını ve zaruretten bu şekilde hareket ettiğini söyledi. Thunberg, “Eylemlerim meşru. Yaşamı, sağlığı ve mülkiyeti tehdit eden bir olağanüstü durumda olduğumuza inanıyorum. Sayısız insan ve topluluk hem kısa hem de uzun vadede risk altında” dedi.

Greta Thunberg’in ödeyeceği para cezası, beyan ettiği gelire göre belirlenecek. Bu nedenle Thunberg’in cezasının ne kadarının ödeneceği ise henüz belli değil.

Ne oldu?

Thunberg ve diğer iklim aktivistleri, Malmö Limanı’nın petrol terminalinde yolu kapattıktan sonra 19 Haziran’da polis tarafından gözaltına alındı. Greta Thunberg, iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekmek için İsveç’te başlattığı haftalık okul greviyle adından söz ettirdi. Grev yaklaşık 100 ülkede buna benzer eylemlere ilham verdi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu