Haber

İsrailli yarbayın iddiaları yalanlandı

Yerleşim sakinleri, İsrail ordusunda yarbay olan Guy Basson’un, 7 Ekim saldırılarında “Hamas tarafından öldürülen 8 bebek ve Holokost’tan sağ kurtulan bir kadının cesedini” gördüğü iddiasını yalanladı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Channel 14 televizyonuna konuşan Yarbay Guy Basson’un, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarında Be’eri yerleşiminde 8 bebeği ve Holokost’tan sağ kurtulan Genia adında bir kişiyi öldürdüğü yönündeki iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı. .

Yerleşimdeki çocuk odasında 8 bebeğin öldürüldüğünü iddia eden Basson, muhabirin “İçerideki çocukları gördünüz mü?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Bir ev. Sekiz bebek, sekiz ölü bebek.” o cevapladı.

Yarbay Basson, Be’eri’de hafızasına kazınan bir diğer resmin, Auschwitz toplama kampından sağ kurtulduğunu iddia ettiği Genia adlı yaşlı kadının cansız bedeni olduğunu iddia etti.

Basson, “Auschwitz’deki Holokost’tan sağ kurtuldu ama sonunda Kibbutz Be’eri’de öldü” dedi. söz konusu.

Be’eri yerleşim yönetimi İsrail askerinin iddialarını yalanladı

Yarbay Basson’un iddialarını reddeden Be’eri yerleşim yönetimi sözcüsü, sekiz bebeğin öldürülmesi ve Holokost’tan sağ kurtulan Be’eri sakini Genia adlı kişinin öldürülmesi gibi bir olayın yaşanmadığının altını çizdi.

Haberde, söz konusu yerleşim yerinde Genia adında kimsenin yaşamadığı belirtilirken, 7 Ekim saldırılarında Be’eri’de hayatını kaybedenlerin hiçbirinin Holokost kökenli olmadığı vurgulandı.

Ayrıca Be’eri’de ve diğer yerleşim yerlerinde bugüne kadar toplu çocuk katliamına rastlanmadığı belirtildi.

İsrail ordusundan açıklama: “Kimse rahatsız olduysa özür dileriz”

İsrailli yarbayın tezlerinin yankı bulmasının ardından ordunun basın birimine pek çok soru onaylanmak üzere ulaştı.

Bunun üzerine İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada Yarbay Basson’un asılsız görünen tezlerinin araştırılacağını belirtti.

Hagari, “Doğru olmayan bir şeyi söylemeye niyetimiz yoktu. Kırılan varsa özür dileriz.” söz konusu.

Olayla ilgili yanlış anlaşılmaların giderileceğini belirten Hagari, basına konuşan tüm komutanların bu konuda bilgilendirileceğini söyledi.

Kanal 14’ün asılsız habere ilişkin soruları yanıtsız bıraktığı, röportaj görüntülerinin hâlâ kanalın sosyal medya hesaplarında dolaştığı görülüyor.

İsrail ordusu mensupları daha önce de Be’eri yerleşim yerinde bebek ve çocukların öldürülmesiyle ilgili yalan beyanlarda bulunmuştu.

Ultra Ortodoks Kikar Hashabbat haber sitesine konuşan İsrail operasyon sorumlusu Yaron Buskila, 7 Ekim’deki saldırıda “bebek ve çocukların öldürüldüğü ve çamaşır ipine asıldığı” yalanını söyledi ancak olayın asılsız olduğu ortaya çıktı.

konakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu