Haber

‘Lotu Guli’ cinayetine 8 ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

ANTALYA’nın Serik ilçesinde 3 yıl önce ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov’u öldürmek suçundan yargılanan 5’i tutuklu, 1’i diğer suçtan yargılanan 8 sanık için ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. .

Silahlı suç örgütünün elebaşı ‘Nazır Azizoğlu’ kimliğini kullanan ‘Lotu Guli’ lakaplı Nadir Salifov, Ağustos ayı gece yarısı Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı otelin alakart restoranında 20 Kasım 2020’de yakın adamlarından Kağan Zeynalov tarafından silahla başından iki kez vurularak öldürüldü. Salifov’un adamlarının karşılık vermesi sonucu yaralanan Kağan Zeynalov, otelden kaçarak kendisini bekleyen Amir Hamidli’nin (29) kullandığı kiralık arabayla kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Salifov kurtarılamadı.

‘AKILLI ÖLDÜRMEDEN TUTUKLANDILAR’

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede otomobilin Denizli’de olduğu belirlendi. Şüpheliler Kağan Zeynalov ve Amir Hamidli Denizli’de polis tarafından yakalandı. Otomobilde yapılan aramada şüphelilerle birlikte bir tabanca ve bir bıçak da ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden Zeynalov ise yaralandığı için hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikleri sulh ceza hakimliği tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

ROVŞAN CANİYEV CİNAYETİNİN İNTİKAMI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen Nadir Salifov’un ‘Lotu Guli’ olarak bilinen Azerbaycan silahlı suç örgütünün elebaşı olduğunu ve cinayetin organize bir şekilde işlenmiş olabileceğini dikkate alarak belgenin bir kararla kendilerine gönderilmesini talep etti. ‘yetki eksikliği’ nedeniyle. Bu talep üzerine belge Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada, olayın ” lakaplı Rovshan Canıyev cinayetinin intikamını almak amacıyla gerçekleştirildiği belirlendi. 18 Ağustos 2016’da Beşiktaş’ta öldürülen Lenkaranski’. Azerbaycan asıllı Khagan Zeynalov ve Amir Hamidli’nin yanı sıra Ali Movlamlı (29), Camal Hasanov (30), Cafer Alizada (40), Khanimnisa Mammadova (33), Namig Janiyev (51), Rasul Gasanov (30), Umid Najafov (33), Cemil Keleş (46), Erkan Aşan (36) ve avukat Nürsen Arasoğlu’nun (53) da dahil olduğu değerlendirmesiyle İstanbul ve Erzurum’da operasyonlar düzenlendi. olay. Operasyonlarda Ali Movlamlı, Rasul Gasanov, Umid Najafov, Cemil Keleş, Erkan Aşan ve avukat Nürsen Arasoğlu gözaltına alındı. Avukat Nürsen Arasoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklandı. Camal Hasanov, Cafer Alizada, Khanumnisa Mammadova, Namig Janiyev hakkında tutuklama emri çıkarıldı.

SUİKAST GİRİŞİMLERİ GÜVENLİK GÜÇLERİ TARAFINDAN ENGELLENDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Organize Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının kendilerine verilen görevleri yerine getirdikleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin incelenmesinin ardından cinayetin Antalya’nın Serik ilçesinde işlendiği belirtilirken, belge ‘görevsizlik’ kararıyla Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Olayla ilgili dava başlarken, ikinci duruşmada sanıklar Cemil Keleş ve Erkan Aşan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5. DURUŞMA YAPILDI

Davanın 5. duruşması Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanıklar Rasul Gasanov ve Ali Movlamlı duruşma salonunda hazır bulunurken; Tutuklu sanık Khagan Zeynalov İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan, tutuklu sanık Amir Hamidli İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan, başka bir suçtan hüküm giyen sanık Umid Najafov ise Tekirdağ 1 Nolu Ceza İnfaz Kurumundandır. Ceza İnfaz Kurumu. SEGBİS aracılığıyla T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna katıldı. Tutuksuz sanıklar Cemil Keleş, Erkan Aşan ve Nürsen Arasoğlu duruşmaya katılmadı.

SAVCI ŞEBEKE KONUSUNDA GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Duruşmada savcı, davanın esasına ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, organize suç örgütünün elebaşı olan Azerbaycan asıllı ‘Lenkaranski’ lakaplı Rovshan Canıyev’in öldürülmesinden, ‘Lotu Guli’ lakaplı silahlı suç örgütünün lideri Az Salifov’un sorumlu tutulduğunu belirtti. 18 Ağustos 2016 gecesi Beşiktaş, İstanbul’da. Savcı mütalaasında şu ifadeleri kullandı:

“20.08.2020 tarihinde saat 00.10 sıralarında Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Alva Donna Exclusive Oteli’nde Nadir Salifov, otelin alakart bölümünde iken Kağan Zeynalov tarafından başına ateşli silahla vurularak öldürüldü. Belgede yer alan kamera görüntülerine göre; Kağan’ın otelde olduğu, koridordan kaçtığı, elinde iki silah bulunan Isaev Dashdamir’in ise Kağan’ı arkasından kovaladığı, çıkışta ise Kağan’ın bulunduğu belirlendi. Otelde, Amir Hamidli’nin kiraladığı 34 CBG 625 plakalı aracın Khagan’ı otelden götürdüğü, aracın PTS kayıtlarının takibi sonucunda Denizli iline gittiği belirlendi. Araçta Kağan Zeynalov ve Amir Hamidli’nin yakalandığı anlaşıldı.”

TELEFONDA DİJİTAL MALZEME İNCELEMESİ

Savcı esasa ilişkin mütalaasında, Rovşan Caniyev’in öldürülmesinin ardından ağabeyi Namık Caniyev tarafından yeni bir örgüt kurulduğunu, bu örgütün yöneticilerinin Camal Hasanov ve Cafer Alizada olduğunu, Az Salifov’un kardeşi Mushvig Salifov’un ise Rovşan Canıyev cinayetinden sorumlu tuttukları ailesi, Az Salifov’un saldırısına uğradı. Kendilerine yönelik eylem hazırlığı yaparken polis tarafından yakalandıkları belirtildi. Savcı, olayla ilgili olarak yakalanan örgüt üyelerinden Umid Najafov’un telefonunun dijital materyal incelemesini esas olarak mütalaasına ekleyerek, firari sanıklardan Camal Hasanov’un adını taşıyan fotoğraf ve sahnelerin de bulunduğunu belirtti. Az Salifov cinayetinin failleri bulundu.

Agresif Ömür Boyu Hapis Talebi

Savcı, Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu gerekçeye dayanarak, tutuklama kararlarının yerine getirilememesi nedeniyle Jafar Alizada, Namig Janiyev, Khanimnisa Mammadova ve Camal Hasanov hakkında ayrılık kararı verilmesini talep etmiş; Diğer sanıklar Ali Movlamlı, Amir Hamidli, Cemil Keleş, Erkan Aşan, Khagan Zeynalov, Nürsen Arasoğlu, Rasul Gasanov ve Umid Najafov’un ise ‘kasten adam öldürme’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşmada konuşan sanıklar olaya karışmadıklarını iddia ederek tahliye ve beraatlerini isterken, sanık avukatları savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının talebi üzerine tutuklu sanıklar Khagan Zeynalov, Ali Movlamlı, Amir Hamidli ve Rasul Gasanov’un tutukluluk halinin devamına ve savunmaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

sile-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu