Haber

Mersinli Limon Üreticisi: Limona ‘3 Lira’ diyorlar. Zaten Maliyeti 5 Lira

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Erdemli ilçesinde limon üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, limona maliyetinin altında fiyat verdiklerini belirterek, “‘3 lira’ diyorlar. Zaten 5 lira. Hele bir bahçemiz daha var, tonajla sularız, dönümünü de elektriğini de veririz. Her ay 4 dönüm arazi alıyoruz” diyen Suya 1,5-2 bin lira ödüyorum. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum” dedi.

Cengiz Gökçel, Erdemli’deki limon üreticilerini ziyaret etti. Ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları Gökçel’e anlatan bir limon üreticisi, bir çuval gübreyi 30 liraya alırken limonun kilosunu 1,5 liraya verdiklerini belirterek, “Şimdi çuval 700 lira. 30 liraya aldığımız ilaç şu an 450 lira.Biz bu işin içinden nasıl çıkacağız, “Masraf çok fazla” dedi.

Gökçel ise limon üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları Meclis’te gündeme getirdiğini hatırlatarak, ihraç edilen limonlara 50 dolar verilmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer limon üreticisi ise eserlerinin reyonda kaldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“‘3 lira’ diyorlar. Zaten 5 lira tutuyor. Hele bir bahçemiz daha var, tonla sularız onu da hem dönüm para veririz hem elektrik parası veririz. Ben her ay 1.5-2 bin lira 4 dönüm suya para ödüyorum.” Bundan nasıl çıkacağımızı bilmiyorum.”

Üretici, şubatta hasat etmek zorunda kaldıkları limonları alıcı bulamadıkları için hala hasat edemediklerini belirterek, “Şubat ayında hasat etmek zorunda kaldık. Şimdi 3 liraya bile alıcı yok. Kırmızı örümcekti. , Hastalığa karşı ilaç yapamadım” dedi.

ovacikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu