Haber

Tarım İlaçlarından Hayatını Kaybeden Çocuğun Konya’daki Son Yolculuğu

Konya’da üst katta yaşayan anneannesinin evinin alt katındaki kiracının döktüğü böcek ilacı nedeniyle hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel, son yolculuğuna uğurlandı. Küçük çocuğun babası Selahattin Temel, bu ilaçların kontrol altına alınması gerektiğini belirterek, “Biz yaralandık, umarım başkaları da zarar görmez” dedi.

Olay, geçtiğimiz Çarşamba akşamı merkez Meram ilçesine bağlı Uluırmak Mahallesi’ndeki 2 katlı kerpiç evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kerpiç evin birinci katında kiracı olarak yaşayan AEA, evdeki böcekleri öldürmek için daireye ilaçlama yaptıktan, pencere ve kapıları bantladıktan sonra geçtiğimiz pazartesi günü evden ayrıldı. İkinci katta yaşayan evin sahibi ND, kızı ve torunları ilaç kokusundan etkilendi. Perşembe sabahı rahatsızlanan ND’nin kızı AT (40), çocukları FT (18), YT (15) ve yeğenleri SGB (21) ve MB (17), mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, büyükanne ND ve 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel evde kaldı. . Bir süre sonra büyükanne ND, torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Adrese sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Enes Temel kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Minik Ahmet Enes’e acı veda

Olayın ardından acı haberi alan Ahmet Enes’in Avusturya’da görev yapan babası Selahattin Temel Türkiye’ye geldi. Olayda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel için Hacıfettah Mezarlığı’nda öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmet Enes’in cenazesi, kılınan namazın ardından dualarla toprağa verildi.

“Biz yaralandık, umarım kimse zarar görmez”

Ahmet Enes’in babası Selahattin Temel, olayın acısını yaşadıklarını belirterek, “Ne olduğunu bilmiyoruz ama çocuklarımızın hepsi fare zehirinden zehirlendi. Çoğu kurtuldu ama oğlumuz Ahmet Enes vefat etti” dedi. Uzaklaştırın. Bu ilaçlar kontrol altına alınmalı. Her yerde satılmamalı. Herkes kullanmamalı. Bu bizim hayatımız.” “Umarım başka kimsenin canı yanmaz. Bu nedenle tüm yetkilileri gerekli denetimleri yapmaya çağırıyorum. Başka canların da zarar görmemesi için. Bu bizim dileğimiz, başka bir dileğimiz yok” dedi.

Daireye su püskürten kiracı tutuklandı, zehirlenen aile bireyleri taburcu edildi

Olayın ardından Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışma sonucu Çumra ilçesinde yakınlarının yaşadığı konutta gözaltına alınan ve apartmanın içine böcek ilacını döken kiracı AEA, tutuklanarak cezaevine gönderildi. mahkemece ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan cezaevine gönderildi.

Öte yandan pestisitten etkilenen anne AT, çocukları FT ve YT ile yeğenleri SGB ve MB ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu