Haber

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde acil durum tatbikatı yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olası afet senaryolarına karşı ‘acil durum tatbikatı’ düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, TESKİ çalışanları, belediye şirketlerine bağlı iş sağlığı ve güvenliği grupları, İtfaiye ve İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle belediye hizmet binasında acil durum tatbikatı yapıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi Ambulans hizmetleri.

Tatbikatta senaryo gereği farklı katlarda yaralanan diğer 4 çalışana belediye bünyesindeki işyeri hekimi, işyeri hemşiresi, acil tıp teknisyeni ve ilk yardım ekipleri tarafından müdahale edildi ve yaklaşık 1100 çalışan tahliye edildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sarsıntı ve olası bir afete karşı titizlikle hazırlıklarını yürüttüklerini belirtti.

Tatbikatlarla can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Albayrak, “Tekirdağ deprem bölgesinde yer alıyor. Bu nedenle olası bir depremde hem yapılması gerekenleri hem de alınacak önlemleri çok önemsiyoruz. Muhtemel bir afet öncesi yapılacakların ve sonrasında yapılacakların neler olduğunu, “Afetler karşısında yapmamız gerekenleri tatbikatlarımızla hayata geçirdik. Afet anında ve sonrasında alınması gereken aksiyonları mevzuata uygun olarak yürüttük. Afetlerde yapmamız gerekenleri daha hızlı ve sakin bir şekilde uygulayabilmemiz için bu çalışmalar son derece değerli” dedi.

kocakoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu