Haber

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Konağı kursiyerleriyle buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Belde Residence kursiyerleriyle bir araya geldi. Önder Ataç, “Eskişehir’de belediye olmanın ibadet gibi olduğunu düşünüyorum. İnsanların duasını almak, yüzlerini güldürmek çok önemli.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, hemen her fırsatta Eskişehirlilerle buluşmaya devam ediyor. Lider Ataç, geçtiğimiz günlerde Batıkent Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel Kasaba Evi’nin kursiyerleriyle bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya, Başkan Ataç’ın yanı sıra Mahalle Muhtarı Derya Can ve mahalle sakinleri katıldı. Belediyenin çalışmaları hakkında da vatandaşlara bilgi veren Başkan Ataç, mahalle sakinleriyle yaptığı istişarelerin, hizmetlerin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaşması açısından çok değerli olduğunu kaydetti.

“Bazen bu şeyler dünyada ilk oluyor”

Verilen hizmetlere ilişkin konuşan Başkan Ataç, “Belediye başkanlarının insanlara dokunduğu söyleniyor. Ama ben proje insana dokunursa çok daha farklı olacağını söylüyorum. Şimdi işin tanıtımı için yapılan hizmet gezilerinde neler yapıldığını görüyorsunuz.” Belediyemizin, inanın bunlar bazen Eskişehir’de, bazen de Türkiye’de ilkler oluyor.” “Türkiye’de ilk oluyor, dünyada da ilk oluyor. Mesela Türkiye’de Alzheimer Merkezi yok. Hele ki belediyelerde yok” dedi.

“Her şey ateş pahasına”

Hayat pahalılığına dikkat çeken Başkan Ataç, “Enflasyon fırladı, her şey prim yaptı. İlkokul çocukları beslenme çantalarında hiçbir şey bırakmıyor. Çocuklarımıza öğle yemeği paketleri hazırlayalım dedik. 25 bine yakın öğrenciye ulaştık.” Aynı şeyi üniversite öğrencileri için de yaptık, öğrencilere ücretsiz akşam yemeği ikram ediyoruz.” Yemeği biz sağlıyoruz. Buradan da 150 bin üniversite öğrencisi faydalandı. Bu enflasyon ortamında başka şehirden gelen öğrenci kira mı ödemeli, kitap mı almalı, karnını doyurmalı mı? Çok keyifli, çocuklar. Bundan sonra sosyal yardım konusunda çok güzel çalışmalar yapacağız. Ya da bu gidişle, “Gençler ve çocuklar ne iyi ders çalışabilecek, ne de doğru dürüst yemek yiyebilecekler. İnsanlarımız gerçekten zor günler geçirecek. Hep birlikte, dayanışmayla yoksul aileleri daha iyi konumlara getirmeye çalışacağız.” dedi.

“Eskişehir’de belediye olmak ibadet gibidir”

Başkan Ataç, “1999 yılında Kasaba Konutları ile başladık. Her zaman halka destek olmak aklımdaydı. Kasaba evlerini kurarken amacım kadınları evden çıkarıp üreticiye dönüştürmekti. Bakın” dedi. , Cumhuriyet bir kadın darbesidir. Çünkü Atatürk kadınları hedef almıştır. Dedemizin öyle bir vizyonu var ki, Eskişehirliler de çok “Farklı. Yenilikleri çok iyi anlıyor, kabul ediyor ve hızlı bir şekilde destek veriyor. O yüzden bana göre, Eskişehir’de belediye olmak bir ibadet gibidir. İnsanların duasını almak, onların yüzünü güldürmek çok kıymetli bir şeydir. İyi ki hekimliği bırakıp belediye başkanı oldum” dedi.

“Kasaba Konutları kadınlar için çok önemli”

Muhtar Can, “Kasaba Konutları özellikle biz kadınlar için çok değerli. Sosyalleşmek, kendimize vakit ayırmak açısından çok değerli. Liderimizin yaptığı her şey değerli ama buralar biz kadınlar için çok değerli. Bu konuda liderimize çok teşekkür ediyorum.” Toplantıda dilek ve taleplerini ileten vatandaşlar, hizmetlerden memnun olduklarını belirterek, Önder Ataç’a her zaman destek olduklarını belirtti. – ESKİŞEHİR

hayrathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu