Haber

Terör mağduru Gazi evini F.Bahçe renkleriyle süsledi

2010 yılında terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu yaralanan Kozan Özakbeyaz, binlerce lira harcayarak evinin bir odasını sevdiği takım F.Bahçe’nin renkleriyle süsledi.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Kozan Özakbeyaz, 2010 yılında Şırnak’ta askerlik görevini yerine getirirken terör örgütü PKK’nın düzenlediği roketli saldırıda içinde bulunduğu askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Kafasına isabet eden şarapnel parçası sonucu 3 ay komada kalan yaralı, saldırıdan 6 ay sonra yeniden yürümeye başladı. Daha sonra gazi ünvanı verilen Özakbeyaz, çocukluğundan beri hayal ettiği F.Bahçe’de futbolcu olma hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Hayalinden vazgeçen Kozan Özakbeyaz, sarı-lacivert renklere olan aşkından asla vazgeçmedi. Konutunun bir odasını Fenerbahçe’ye tahsis eden Gazi Özakbeyaz, odayı 5 yıl boyunca çalışarak kafasında tasarladı. Odasını duvar renkleri, perdeler ve halı dahil olmak üzere Fenerbahçe’nin renkleri ve logosuyla şekillendiren Özakbeyaz, yaklaşık 250 bin lira harcadı.

“Bu odayı yapmak 5 yılımı aldı, 250 bin lira harcadım”

Çocukluğundan bu yana Fenerbahçe’ye olan sevgisinin değişmediğini belirten Gazi Kozan Özakbeyaz, “Daha önce futbolcuydum, Şarkışla’da bir takımda oynadım. Hayalim Fenerbahce’de top oynamaktı. Askere gittim, oldum. Atak yapmış ve futbolu bırakmış tecrübeli bir oyuncu. En büyük hayalim ise F.Bahçe’dir.” futbolcu olmaktı. Ancak gazi olunca bu hayalimden vazgeçmek zorunda kaldım. Saldırı sırasında başıma ağır bir darbe aldım. 3 ay yoğun bakımda kaldım, 6 ay yürüyemedim. Başımın üstünde yapay plastik bir kesik var. Saldırı sırasında aracımız devrildi. Yanımda oturan arkadaşım şehit oldu. 3-4 kişi ağır yaralandı ve en ağır yaralanan kişi bendim. Futbolcu olmayı çok istiyordum ama Allah bana daha yüksek bir rütbe verdi. Hayallerimden vazgeçtim ama aşkımdan da vazgeçmedim. Bu odayı oğlum için yaptırdım. Oğlum şu anda Hollanda’da yaşıyor. Oğlum “O da F.Bahçe taraftarıdır, formasını hiç çıkarmaz. Odayı ilk gördüğünde çok sevindi. Tıpkı babası gibi doğuştan F.Bahçe taraftarı olduğunu söyleyebilirim.” Bu odayı yapmak 5 yılımı aldı ve 250 bin lira civarında harcadım. Harcadığım tüm paralar için Fenerbahce’ye aferin. “Odadaki eşarplardan spor malzemelerine kadar her şey Fenerbahce ürünüdür” dedi.

Fenerbahçe’de en sevdiği oyuncuların Tadic ve Szymanski olduğunu belirten Özakbeyaz, “Şu anda F.Bahçe’de oynayan Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski’yi gerçekten çok seviyorum. Tadic’in karakterini ve oyun tarzını, Szymanski’nin oyun tarzını seviyorum. Odamı şu şekilde değiştirdim: ilk defa.” “Görenler ‘Fenerbahçe mağazasına mı geldim?’ diyerek şaşırıyorlar” dedi. – SİVAS

kiziloren-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu