Ekonomi

Vatandaşa ekonominin yönetimini sorduk… Ekonominin yönetimi sizde olsa ne yapardınız?

Cüneyt YAMAN – Musa YEŞİLDAĞ – Herkes Duysun / BURSA (İGFA) – Her geçen gün artan artışla birlikte kamuoyunda enflasyon ve ekonomi konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor. Toplumun bir kısmı ekonominin yeterli durumda olduğunu ve abartılı yorumlar yapıldığını belirtirken, diğer kesimler ekonomide köklü değişiklikler olması gerektiğini savunuyor.

Herkes Duyuyor grubu olarak vatandaşlara “Ekonominin yönetimi sizin elinizde olsa ne yapardınız?” diye sorduk. Biz sorduk.

Konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını belirten ve iktisat konusunun bu alanda eğitim almış yetkili kişiler tarafından konuşulması gerektiğini düşünen vatandaşımız şu sözleri verdi:

“Bu konuda fikir beyan edemeyeceğim çünkü insanımızın en büyük sorunu bilgi sahibi olmadığımız konularda çok fikir sahibi olmamız. Ekonomi okuryazarlığım çok yüksek değil, bu süreçte internetten araştırdığım kadarını biliyorum. Bu konuda toplum olarak finansal okuryazarlığımızı geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” söz konusu.

Ülkemizin ekonomik durumu ile konu hakkında yapılan çalışmaları dış etkenlere bağlayan bir başka vatandaş, “Öncelikle ülke yönetmek kolay değil. Ailede de devlette de böyledir. Önce vatanımızı seveceğiz. Bu zamlar genellikle sabetaycılar tarafından yapılıyor, konulara şimdi fazla girmeyeceğim” dedi.

Dövizdeki artışın ya da ekonomik krizin vatandaşları olumsuz etkilemediğini düşünen vatandaşımız zamların, enflasyonun ve fahiş kira politikalarının halkı olumsuz etkilediğini ifade etti. Ekonomik durumun daha iyiye gitmesi için üretici, çiftçi ve üreticiye yönelik teşviklerin artırılması gerektiğini belirten vatandaş, “Ekonomik krize geldiğimizde doların ve avronun yükselmesi insanları rahatsız etmiyor. Ev kiraları, domates, patates pahalıysa insanı rahatsız ediyor. Bunun da bir çözümü olabilir, hayvancılığa ve çiftçiye çok destek verilebilir. Dikim, biçim ve üretime bolca destek verilebilir. Ayrıca her şeyi bedavaya getirmeyeceksiniz, örneğin kiracının ve ev sahibinin durumunu denetlemek gerekiyor.” yorum yaptı

akoren-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu