Haber

Altındağ Belediyesi’nden depremzedelere prefabrik ev yardımı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, prefabrik evlerin barınma ihtiyacını karşılamak için yapıldığını ve deprem bölgelerine gönderildiğini belirtti.

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, deprem bölgelerinde barınma ihtiyacı olan mağdurlar için yapılan prefabrik konut yardımları hakkında bilgi verildi.

Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlar için 157 işçi, 41 iş makinesi, 4 aşevi ve 4 ihtiyaç ikmal noktası ile afet bölgelerinde verilen hizmetlere ek olarak prefabrik konut inşaatının da devam ettiği kaydedildi. “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altındağ Belediye Başkanı Balcı, depremzedeler için barınma ihtiyacının değerli olduğuna dikkat çekerek, “Deprem mağdurlarımızın yeni hayatlarına başlayana kadar barınma ihtiyaçlarını bir an önce karşılamaları gerekiyor. Bölgede hava çok soğuk, şartlar çok zor.” terimleri kullandı.

Çadır kentler ve konteyner kentlerle devletin depremzedelerin yanında olduğunu kaydeden Balcı, şunları kaydetti:

“Ekiplerimiz burada mutfağı, banyosu ve tuvaleti olan, ısınması kolay, bir ailenin rahatlıkla kalabileceği prefabrik evler yapıyor. Evler bittiğinde deprem bölgesine doğru yola çıkıyorlar. Tabii vatandaşlarımıza yaptıramıyoruz. Alıştıkları sıcacık evlerini unutun ama onları biraz ısıtabilirsek ne mutlu bize.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu