Sağlık

Botox’tan korkmayın!

BURSA (İGFA) – Başarılı estetik uygulamaları ile adından söz ettiren Dermatoloji Uzmanı. Aycan Özden Sezgin, botoks konusunda toplumun genel kanısının yanlış olduğunu söyledi. Botoksun sadece yüze kırışıklıklardan kurtulmak için yapıldığı görüşünün çok eski olduğunu belirten Sezgin, özellikle bu aylarda terleme botoksunun çokça tercih edildiğini belirtti.

AŞIRI Terlemeden Kurtulun

Sezgin, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte pek çok kadın ve erkeğin şikayet ettiği aşırı terleme sorununun ortadan kalktığını belirterek, bu sıkıntıyı yaşayanlara terleme botoksu yaptırmalarını tavsiye etti. Terleme tedavisinde kullanılan botoks işleminin sadece 15 dakika sürdüğünü belirten Sezgin, “Bu uygulama cilt altındaki ter bezlerini etkiliyor. Ter bezlerini uyaran maddelerin sinir uçlarından salınmasını engeller ve terlemeyi durdurur. Böylece aşırı terleme sorunu yaşayan hastalarımıza kısa sürede çok pratik bir çözüm sunmuş olacağız.”

HANGİ ALANLARDA UYGULANIR?

Ter bezlerinin en çok çalıştığı bölgelerin özellikle koltuk altı, ayak tabanı ve avuç içleri olduğunu hatırlatan Uz. Aycan Özden Sezgin de bu noktalara botoks yapıldığını belirtti. Sezgin, bu bölgelere uygulanan botox terleme tedavisinde bireylerin sosyal hayatlarına hızlı bir şekilde devam edebildiğinin altını çizerek, “Bu yaz deodorantları çöpe atma yılınız olsun. Aşırı terleme ve koku sizi sosyal hayatınızdan mahrum etmesin” tavsiyesinde bulundu.

kirikhanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu