Sağlık

Modern Zamanlarda Aşkın Buharlaşmasının 9 Nedeni

Modern zamanlar kaosu ve hızıyla hayatımızı çok değiştirdi. Artık kimsenin ilgiye ayıracak vakti yok. Bu yüzden Nil Karaibrahimgil zamanında ‘Bu mu?’ Sorduğu soruyu bu içeriğimizde şarkısıyla cevapladık. Modern zamanlarda aşkın neden buharlaştığını birlikte görelim!

1. Bir sabah uyandığınızda kariyerinizin sizi terk etmeyeceğini fark etmek!

Çalışma hayatına kendinizi kaptırdığınızda ve kariyerinizde bir yere vardığınızda, o sizin tek gerçek kariyeriniz olur. ‘Herkes para harcar ama asla gitmez’ diyerek mesleğinizi hayatınızın önceliği haline getirdiğinizde, kalbinizde sevgiye yer kalmaz.

2. Bağımsızlığınıza düşkünseniz aşk sizin için bir kelepçedir!

Modern zamanların getirdiği bağımsızlık ve özgürlük herkesin aşka ara vermesine neden olur. Ama aslında sağlıklı bir bağ kelepçe gibi olmamalı, o başka…

3. Yoğun hayatlarımızda hangimizin aşka vakti var?

Her gün koşuşturma içinde geçiyor. İşe gelince kim birini bulup aşık olacak? Herkes meşgul olduğundan doğal olarak meselelere zaman kalmıyor.

4. İlişki para harcamak demektir!

Eğer siz de ilişkideyken parayı çılgınca harcayanlardansanız aşktan uzak duruyor olabilirsiniz. Hediyeler ve geziler sayesinde, bir bağlantınız olduğunda para hızla tükenir.

5. Sosyal medya bağımlılığı hepimizi ele geçirdi. Artık hayatımız iki parmak arasında!

Sosyal medya bağımlılığı günümüzün en büyük sorunlarından biridir. Modern zamanlarla birlikte gelen bu bağımlılık artık hepimizi gerçek dünya bağlantılarından kopardı.

6. Çağdaş zamanlar gerilim demektir. Gerginliğin getirdiği yükler aşka bakış açımızı da değiştirdi.

İş ve okul arasında her gün farklı bir gerilim yaşanıyor. Yaşarken hissettiğimiz bu baskı ve gerginlik nedeniyle artık aşka dönüp bakacak durumda değiliz.

7. İlgiler artık çok daha aralıklı. Ayrılmak o kadar kolaydır ki bir mesajla bile kolayca ayrılmak mümkündür.

Aşık olmak, çok çalışmak günümüzde arzu edilen bir şey değil. Aşkın yakınından bile geçmeyen ilişkilerde çaba gösterilmediğinde sonuç kaçınılmazdır.

8. Günümüzde aşk neredeyse başladığı gün bitiyor. Çok çabuk başlayan ilgiler siz daha bir şey hissetmeye başlamadan biter.

Bu ilişkiler anlık olarak ortaya çıkar ve anında sona erer. Bu zamanda gerçek aşkı bulanların kaçırmamasını öneriyoruz!

9. Artık herkes önce kendini seviyor. Modern zamanlarda aşkta fedakarlığa yer yok!

Aşkının peşine düşüp dağları aşmış Ferhat gibisini, aşkından çöle düşen Mecnun gibisini bulmak imkansızdır. Bu bölümdeki en güzel şey en çok kendini sevmek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu