Sağlık

Cildinizin Gerçek Yaşını Biliyor Musunuz?

30’lu yaşlarınıza gelmek, daha önce pek ilgilenmediğiniz bazı bahislerle daha fazla ilgilenmek istemenize neden olur. Hayatınızın bu yeni dönemine girdikten sonra yaşınız biraz daha görünür hale gelir ve cildinizde daha önce hiç görmediğinizi bildiğiniz çizgiler oluşmaya başlar. Uzman Estetisyen Bahar Denizoğlu, konu hakkında değerli bilgiler verdi.

Cilt analizi nedir ve nasıl yapılır?

Ergenlik sivilcelerinden bu yana, cildinizin ne tür kusurları olduğunu ve ileride oluşabilecek sorunları nasıl önleyeceğinizi öğrenmek istiyorsanız cilt testi yaptırmanız somut bilgiler edinmenize yardımcı olabilir.

Peki cilt analizi nedir? Neden yapılır ve ne işe yarar?

Cilt analizi, cilt sağlığı ve görünümü hakkında dolaylı ama yine de gerçekçi veriler sağlar. Cildin birden çok faktörünü analiz ederek cilt bakım rutininizi nasıl yönlendireceğiniz konusunda da bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. Cilt analiz cihazı; Cildinizdeki kırışıklıklar, güneş hasarı, doku, gözenekler, cilt lekeleri, kırmızı alanlar ve bakteriler dahil olmak üzere birçok farklı özelliğe bakar. Tüm bu faktörlere bakmak, yüzünüzü nasıl iyileştirebileceğinizi ve gelecekte güneş hasarına karşı nasıl koruyabileceğinizi geliştirebilecek süreçlere ve eserlere yönlendirir.

Bahar Denizoğlu, “Deri analiz cihazları 10 yılı aşkın süredir kullanılıyor. Kırışıklık boyutunuz, UV hasarınız ve renk değişimlerinizin yaşınıza göre fazla olup olmadığını göstermenin dışında; Bu cihazların en değerli özelliklerinden biri de gerçek cilt yaşınızı belirlemesidir. Bunu, cilt durumunuzu diğer bireylerin cilt analizlerinden oluşan bir veri tabanıyla karşılaştırarak yapar. “Belki cilt yaşınız 33 olabilir ve bu da gerçek yaşınız olan 30’un biraz üzerinde olabilir.”

Neden cilt testi yaptırmalıyım?

Cildinizin bugüne kadar neler yaşadığını bir düşünün; ergenlik sivilceleri, kötü güneş yanıkları, erişkin sivilceleri, bunların izleri. Cildinizde ne yapacağınızı bilemediğiniz bazı gözle görülür kusurlar olabilir.

Peki sağ yanağınızdaki lekeler sivilce izleri mi yoksa hiperpigmentasyon sorununuz mu var?

Alnındaki kırışıklıklar yaşıtlarından daha mı kötü? Cilt analizi tüm bu soruların cevaplarını bulmanızı sağlar.

Korunmasız güneşli günlerinizi düşünün

Güneşi ne kadar sevsek de hiç bir savunma yapmadan güneşin altında geçirdiğimiz onca yılı düşünelim. Çocukluğumuzdan beri yaz aylarını çoğunlukla yüzerek ve güneşlenerek geçiriyoruz. Ve güneş kremi, çoğumuzun sadece tatilde veya plajda kullandığı bir şeydir. Buna bronzlaşmak için gittiğimiz solaryumları da eklersek güneş yanığı ve daha da kötüsü cilt kanseri riskimiz artabilir. Cilt analizi, cildinizi güneşten korumadığınızı bile bile bunca yıl sonra hasarın ne olduğunu somut verilerle görmenizi sağlar. (BSHA – Bilim ve SağlıkHaber Ajansı)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu