Teknoloji

İnsanların %82’si başka birinin telefonunu veya bilgisayarını gözetliyor

Ortalıkta bir arkadaşınızın veya partnerinizin telefonunu görürseniz ve gizlice göz atma isteği duyarsanız, muhtemelen yalnız olmadığınızı bilmek sizi rahatlatacaktır.Secure Data Recovery’deki veri kurtarma uzmanları tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Amerikalıların %82’si hayatlarının bir noktasında başka birinin cihazına gizlice göz attığını söylüyor.Bu kişilerin %81’i hiç suçüstü yakalanmadıklarını söylüyor.

Çalışmak, ” bu durumun motivasyonları oldukça açıklayıcıdır.der ve devam eder: Gözetim için en sık belirtilen neden genel meraktı (%59).

Güvenli Veri Kurtarma, dijital gözetimin kolaylığı ve erişilebilirliğinin de bu kadar yaygın olmasının nedeni olabileceğini söylüyor. Bir telefonun, tabletin veya bilgisayarın kilidi açık olduğu sürece, cihazın nasıl çalıştırılacağı konusunda temel bilgiye sahip hemen hemen herkes metinlere, e-postalara, fotoğraflara, belgelere ve daha fazlasına saniyeler içinde tıklamaya başlayabilir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birden fazla kişi bildirimlere bakarak dijital gözetimi başlatır (%87) . Buna metin bildirimleri, e-postalar, sosyal medya DM’leri ve daha fazlası dahildir. Görünüşe göre en çok arkadaşlarımızın diğer insanlarla ne hakkında konuştuğunu merak ediyoruz.

Romantik partnerlerini gözetleyen insanların %53’ü, partnerlerinin cihazında endişe verici bir şeyler bulduklarını söylüyor. Pek çok gözetmen, ortaya çıkardıkları ilgili içeriğin ya kişisel sadakatsizliğin ya da dijital flört ve/veya aldatmanın kanıtı olduğunu söylüyor.

Dijital gözetim ne kadar onur kırıcı olsa da araştırma, üçte birinden fazlasının gözetimden sonra herhangi bir pişmanlık veya vicdan azabı duymadığını gösteriyor.

Bu çalışmadan çıkarılacak değerli bir çıkarım varsa, o da dijital gözetimin sandığınızdan daha yaygın olduğudur. Ve tabii ki tüm cihazlarınıza şifre koymanız gerekiyor…

Bu çalışmanın Amerika Birleşik Devletleri genelinde 1.003 kişi ile yürütüldüğüne dikkat edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu