Haber

NATO Genel Sekreteri: Ukrayna bizim desteğimizle savaş alanında ilerleme kaydediyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, NATO ülkelerinin desteği sayesinde Ukrayna’nın giderek savaş alanında zemin kazandığını belirtti.

Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde Ukrayna’ya desteğin sürdürülmesi kararını hatırlatan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Desteğimiz Ukraynalıların karşı saldırıya geçmesine yardımcı oldu. Ukraynalılar zemin kazanıyor, bu da desteğimizin önemini, yeteneğimizi kanıtlıyor.” ve ağır olduğu için desteğimizi sürdürmeye istekliyiz. “Bu bir savaş, zor bir savaş ama Rus kuvvetlerinin savunma hatlarını geçmeyi başardılar ve ilerliyorlar. NATO Zirvesi’ndeki ana mesaj elbette Ukrayna’ya destek vermekti. Ukrayna’nın NATO üyelik yolunda da ilerleme kaydetmeyi başardık” dedi.

“PUTİN İKİ BÜYÜK HATA YAPTIK”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iki büyük hata yaptığını belirten Stoltenberg, “Başkan Putin geçen yıl Ukrayna’yı işgal ettiğinde iki büyük stratejik hata yaptı. Bunlardan ilki ve en önemlisi elbette Ukrayna halkını tamamen hafife almasıydı.” Ukrayna silahlı kuvvetlerinin gücü, kararlılığı ve cesareti. Yaptığı bir diğer büyük stratejik hata da bizi küçümsemesiydi. Ukrayna’ya destek verme, ekonomik yaptırımlarla, siyasi takviyelerle ama en önemlisi askeri takviyelerle Ukrayna’nın yanında olma isteğimiz ve kararlılığımızdır” dedi.

“DAHA FAZLA NATO SUNUMU İÇİN”

Putin’in savaşa NATO’nun doğu sınırlarına yaklaşmasını engellemek için girdiğini belirten Stoltenberg, Finlandiya’nın İttifaka katılımını ve İsveç’in de yakında katılacağını hatırlatarak, “NATO’nun sınırlarına yaklaşmasını engellemek için savaşa girdi. Tam tersini başardı. İttifak” ülkenin doğu kesiminde daha fazla NATO varlığı vardı ve aynı zamanda Finlandiya’nın NATO’ya katıldığını ve İsveç’in de yakında tam üye olacağını gördü, çünkü Vilnius Zirvesi’nde İsveç’in nasıl daha fazlasını yapabileceği, Madrid’de savaşla ilgili yaptığımız anlaşmayı yansıtmaktır. terörizme karşı. Bunun nasıl ilerleyeceğinin, askeri teçhizat ihracatına ilişkin konuların nasıl ele alınacağının açıkça belirtildiği bir bildiri üzerinde mutabakata vardık ve ardından Türkiye, İsveç’in katılımını en kısa sürede onaylayacağını açıkça belirtti.” dedi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu