Haber

Saniyeler önce çöken binadan çıktı! Hatayspor’dan Kevin Soni: Sabah namazı hayatımı kurtardı

Kahramanmaraş Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da şehrin takımı Hatayspor da felaketi yaşayan takımlardan biri oldu. Hatayspor’un futbolcusu Kevin Soni, o gece yaşanan depremde yaşadıklarını anlattı.

“KALDIM, ÖLDÜM”

Sabah namazını kılmak için uyumadığını ifade eden Soni, “Kendi kendime dedim ki o gün oraya gitmezsem benim günüm olmaz. Ben bir Müslümanım ve çok dindarım. Beni kurtaran o oldu. Günün ilk namazını kılmak için sabah 6:40’a kadar beklemek istedim, bu yüzden uyuyamadım, bu yüzden kendi kendime diyorum ki uyusam, evdeki her şeyin nasıl düştüğünü görseydim, Kesinlikle ölecektim. Hatta kesin. Düşen taşlar çok büyüktü. Bir düşünün, on yedi katlı bir binaydı. Yani uyursam öleceğimi düşünüyorum.” söz konusu.

“DEPREM ÖNCESİ ATSU İLE KONUŞTUM”

Deprem Olay olmadan önce Atsu ile de görüştüğünü belirten Soni, “Bu olmadan önce Christian Atsu ile telefonda konuşuyordum. Pazar günü bir frikik attı ve ona iyi oynadığını ve oyununu beğendiğimi söyledim. … Birlikte oynayabilmek için zemini çabucak bulmayı umduğumu söyledim. Ama bu onunla son konuşmam. Bilmiyordum.” terimleri kullandı.

“SALLAMA 10 DAKİKADA BİR OLDU”

Depremin hep devam ettiğini belirten Soni, “Depremden sonra bir an önce tesislere gitmek için arabaya bindim. Oyuncuların hepsi oraya gitmeye çalıştı. Oturup konuşurken bile yer sallanmaya devam etti. 10 dakikada bir büyük sarsıntılar oluyordu orada iki gün yemek yiyemedik sadece su içtik. Yakınımızdaki kadın ve çocuklar yiyip su içsinler diye onlara taşıdık. Her şeyi orada bıraktık. Önemli olan güvende olmaktı, işler şimdi kendini gösteriyor” dedi.

“DEPREM BÖLGESİNE MALİ YARDIM YAPIYORUZ”

Deprem bölgesinde halkın zor durumda olduğunu ifade eden futbolcu, “Biz gittikten sonra insanları kurtarmak için elimizden geleni yaptık. Evlerinde çocukları ile birlikte sıkıntı içinde insanlar gördüm. Taşı kaldırmaya çalıştık. bloklar ama ne kadar uğraşsak da başaramadık.Çocukları,kadınları,yaşlıları kurtarmaya çalıştık.Allaha şükür bazılarını kurtarmayı başardık.Şimdi deprem bölgesine sürekli olarak deprem bölgesine maddi yardımda bulunuyoruz. Çünkü biliyoruz ki oradaki insanların hiçbir şeyi yok” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu